FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Vilken kväll!

MarsPosted by Diar Shekha Sun, March 17, 2013 22:11:11

De senaste veckorna har det inte gått och känna igen Barcelona med tanke på att de har förlorat tre matcher på tre veckor. Det har inte varit mot vilka som helst utan mot topplag som Real Madrid och Milan. Spelarna har inte tagit på sig ansvaret under tiden som Tito Vilanova vart i New York för behandling och det har inte gått och känna igen spelare som Messi, Xavi & Iniesta. Efter förlusterna mot Real Madrid så trodde jag absolut inte att de skulle gå vidare mot Milan för att det var inte mycket som stämde och det fanns heller inga tecken på förbättringar. Det kändes som laget hade blivit sönderläst och att spelarna var trötta och mätta efter de senaste åren. Försvaret har inte varit bra på hela året och senast man höll nollan var i december mot Cordoba (spelar i segundan) så jag räknade med minst ett mål från Milan på Camp Nou.

På San Siro spelade Iniesta, Messi och Pedro i anfallet, och man kom ingenstans. Det fanns inga löpningar, ingen vilja och Milan kunde enkelt radera ut Barca. Det saknades lite spets där framme och det blir nästan alltid förlust när inte Messi nätar. Xavi och Fabregas startade tillsammans på mittfältet och tyvär funkar det aldrig med dessa herrar på mitten, laget blir ganska statiska med tanke på att de slår mest bollar i sidled.

På Camp Nou så valde man med att starta med Villa istället och dra ner Iniesta på mittfältet(där han är som bäst) igen. David Villa är en spelare som löper ganska mycket och skapar stora ytor för sina lagkamrater. Han har bra avslut och behöver inte så många lägen för att näta. Barcelona har saknat honom under hela vintern och Messi har varit för ensam i anfallet.

Det var ett helt nytt lag som klev in på Camp Nou och publiken tog verkligen för sig, vilket är ganska ovanligt med tanke på att det brukar vara mycket turister där. Redan efter fem minuter så spräcker Messi nollan med ett drömmål och man får en drömstart. Första 20 var det bara ett lag på banan, presspelet var tillbaka, man radade upp chans efter chans och samtidigt som Abbiati räddade Milan med några svettiga räddningar. Och helt plötsligt så gör Mascherano årets tabbe och friställer Niang, men han bränner den och i anfallet efter så gör Messi 2-0. Fotbollen är galen ibland.

Återigen så får Barca en drömstart när Villa gör ett kanonmål i andra i samma läge som Constant säljer sig lite billigt. Hur bra än Barca spelar efteråt så är Milan fortfarande farliga med tanke på Barcas usla backlinje och bara 1 mål från deras sida räckte för avancemang. Milan försöker verkligen men de får inte till det sista och Barca fortsätter med sitt spel. Tillslut får man utdelning efter att Robinho slarvat bort en frispark och Jordi Alba sätter spiken i kistan. Det här var en kort sammanfattning av Barcas bästa match under 2013.

Messi var ett monster och vi ska komma ihåg att det var mest på grund av Villa. När Villa spelare så brukar Messi alltid få stora ytor då Villa är ständigt i rörelse och tar på sig några gubbar vilket öppnar upp för andra. Iniesta gör också en jävligt bra match, men i och med att Messi gör två mål så kommer han lite i skymundan. Det här var precis vad laget behövde efter tre dåliga veckor och jag hoppas verkligen att man skärper sig nu till nästa runda. Om det är någon som förtjänar det här så är utan tvekan Tito Vilanova. Animo Tito!

Visca Barca!

Diar Shekha