FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Har vi sett det sista av Carles Puyol?

MarsPosted by Diar Shekha Tue, March 19, 2013 23:33:47

Lagets hjärta, lagets själ, lagets kapten och lagets hjälte. Det finns ingen spelare i dagens Barcelona som har haft det lika tungt som Puyol. Det var ju inte som dans på rosor direkt och ett tag var han nära på att lämna klubben för alltid tills räddningen kom. På den tiden basade Louis Van Gaal över a-laget, högerbacken(Reiziger) var skadad och Van Gaal behövde en ersättare. Då frågade han en av ungdomstränarna på La Masia efter en ersättare och de rekommenderade Puyol. Barcelona och Puyol har varit tillsammans i 14 säsonger nu, tack Van Gaal!

Han flyttades upp till a-laget när klubben hade en av sina sämsta perioder, de kunde knappt locka till sig spelare, skulderna var skyhöga och det saknades även pokaler. Puyol var en av få som kom undan med hedern i behåll och vändningen kom när Barcelona värvade magikern från Brasilien vid namn Ronaldinho. 2005 vann han sin första titel med klubben, det var inget snack om att han förtjänade det här mest av alla med tanke på vad han hade gått genom.

Puyols uppoffrande spelstil har alltid varit hans starka sida och det kommer alltid att vara så. Han må vara kort, oteknisk, okänslig men hans vilja är enorm och det finns ingen i klubben som kan mäta sig med honom på den punkten. Han har styrt ut skott med huvudet av självaste Roberto Carlos (!), han har spelat med bruten handled och han har spelat även när han har haft svåra skador som mycket väl kunnat förstöra hans karriär. Det säger ganska mycket om honom. Idag har han vunnit 19 titlar med Barcelona, vunnit nästan allt med Spanien förutom confederations cup och har även hunnit med 100 landskamper för Spanien. En fantastisk karriär på alla sätt och vis.

De senaste åren så har det varit jäkligt tungt för Puyol, han har åkt på en allvarlig skada minst en gång per säsong de här senaste åren. Och den här säsongen är redan över för Puyol.. Jag hoppas verkligen att han kan komma tillbaka och köra några säsonger till. Å andra sidan så är han 34 år (fyller 35 i april), kroppen orkar inte med två matcher i veckan och tyvär så har även prestationerna försämrats med tiden på grund av alla skador. Jag kan inte tänka mig Barcelona utan Puyol, det är som en bil utan motor och jag kan inte heller tänka mig den dagen då han ska lägga skorna på hyllan. Puyol ÄR Barca och kommer alltid att vara det. Grande Carles Puyol.

"Han går in med huvudet i situationer där resten av oss inte ens skulle gå in med foten" Ludovic Giuly