FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Barcelonas nästa generation

AprilPosted by Diar Shekha Wed, April 17, 2013 14:17:23

När Tito Vilanova var ungdomstränare i La Masia så hade han 87:orna i samma lag och det var inte vilka spelare som helst, vad sägs om Messi, Fabregas & Pique? Redan då menade många att det här skulle bli en bra generation och det skulle gynna A-laget i framtiden med tanke på att alla tre var uppväxta i La Masia. Idag spelar alla tre i A-laget. Messi och Pique har varit stora pjäser i Barcelonas framgångar de senaste åren och som många kallar för historiens bästa lag, men det kan vi ta en annan gång. Fabregas dominerade flera år i Premier League & tillslut så blev han även Wengers kapten. Nu är han tillbaka i Katalonien igen.

Nu har vi fått en ny generation vid namn 91:orna och de består av Thiago, Montoya, Bartra & Tello. Det som är bra med de är att alla har olika positioner, alla är inte mittfältare tex och det är jättebra i längden. Självklart så finns det inga garantier på att de kommer lyckas och bli stora spelare, men i Barcelona brukar man få chansen så länge man har fötterna på jorden och är från La Masia, så det är upp till de själva med andra ord! Här kommer en kort presentation om vare spelare:

Thiago Alcantara

Thiago liknar mer Ronaldinho i sin spelstil dvs mer som en artist. Han är 22 år, en stor talang, grym teknik och är lite "aggresiv" till skillnad från Xavi & Iniesta tex. Det som behöver slipas mest är passningsspelet då han kan vara nonchalant vissa stunder men samtidigt magisk i andra. Det som är mest facinerande är endå att han har modet för att konkurrera med Xavi, Iniesta & Fabregas om samma position. Med konkurrens så blir man bara bättre och jag tror att vi har Xavis ersättare här. Thiago är en favorit hos mig.

Martin Montoya

Mannen som ska ta över efter Dani Alves. Av det jag har sett av honom så finns det mycket potential i Montoya och han har längden på sin sida. Det har varit ont om högerbackar i La Masia under åren, men Montoya får ta och ändra på det. Under tiden så får han gärna lära sig av Alves..

Marc Bartra

Nej det är inte komikern från Sverige. Bartra har mycket talang i sig och han kan mycket väl bilda mittlås med Pique om några år. En perfekt ersättare till Puyol om han nu lyckas. Han har också längden på sin sida som Montoya tex. Det som man blir lite fundersam över är hans tålamod.. Tito/Roura använde honom inte så mycket under hösten, det har varit mest under våran. Hur blir det tex nästa år när en mittback kommer?

Cristian Tello

Här har vi en kille med stake. Tello är jävligt snabb, teknisk och är en grym avslutare. Varje gång han kommer in så tar han för sig, han utmanar ständigt vare sig han lyckas eller misslyckas. En perfekt reserv i dagsläget och kan bli bättre med tiden. Han har gjort mer nytta än Alxis sanchez den här säsongen och han är verkligen inte rädd. Vi ska inte glömma bort att han bara är 21 år gammal och allt ligger i hans egna händer. Istället för att gå och betala x antal miljoner för en reserv så kan man ta som Tello gratis från La Masia istället, Barcelona förlorar inget på det!