FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

En patetisk insats

AprilPosted by Diar Shekha Wed, April 24, 2013 14:39:14

4-0. Fyra-Noll.

Alla lag förlorar och det är inget konstigt med det men att förlora med 4-0 i en semifinal är allt annat än okej! Var var tränarna igår? Var var spelarna? Vart var Messi, Iniesta & Xavi? När jag såg lagets inställning igår så fick jag nästan ont i magen, man åker till Allianz och tror att man möter Murcia från segundan. Hur kan man vara så nonchalanta i en semifinal?

Taktiten var åt skogen. Tito Vilanova gör sitt första byte efter 83 minuter, återigen efter 83 minuter när det redan är kört? Vad ska David Villa kunna göra på sju minuter? Det roliga är att 2-0 kommer efter 50 minuter och endå agerar man inte. Jag är varken tränare eller expert, men man behöver ju inte vara forskare för att kunna lista ut det här.. Vi har ett skott på mål och det är av Bartra av alla spelare. Jag älskar Tito Vilanova för allt han har gjort för Barca och jag hoppas att han fortsätter nästa år. Det vore skam och sparka honom efter en överkörning med tanke på att han har gått genom cancer. Om Tito Vilanova är 100 % frisk så får han gärna fortsätta nästa år, jag har absolut inget emot det och det är då vi kan göra en bra bedömning av honom. Han måste dock glömma bort Guardiolas spel, för vi har blivit sönderlästa och alla vet hur vi spelar nu, det är dags för nya saker. För fem år sen slog vi Bayern med 4-0, ikväll var det tvärtom, de har kämpat tillbaka med nya medel och det måsta även vi göra. Å andra sidan så tycker jag inte att han ska fortsätta om han inte är frisk, han ska tänka på sin familj i första hand och inte på oss. Jag vill inte att vi ska "förstöra" hans liv för jag har verkligen inte någon ork för att vara utan en coach i fyra månader nästa säsong.

På Fredag ska Tito Vilanova ha presskonferens och han ska snacka, det går rykten om att han ska avgå men vi får ta det med nypa salt tills det är klart. Det är modigt av honom att ställa upp men jag blev lite förvånad för Roura skulle snacka resten av säsongen inför matcherna istället för Tito, så vem vet något kanske är på gång..

Igår snackade jag med en kompis innan matchen och vi var mer oroliga för backlinjen än för anfallet. Nu med facit i hand så blev det raka motsatsen.. Marc Bartra gör sin största match i karriären och han är kanske Barcelonas bästa spelare, det säger ju egentligen rätt mycket om de andra. Vart var de andra liksom? Hur kan det vara möjligt att en debutant som är 21 år gammal går in och tar mer ansvar än såna som tex Messi, Xavi & Iniesta?

Bayern Munchen är kanske Europas bästa lag och anledningen till man inte är förbannad för förlusten är för att vi blev utspelade och vi kan inte göra så mycket mer än gratulera de. De var verkligen bra och vi var aldrig nära, jag såg inte ens så mycket av Neuer i matchen. Jag är dock väldigt besviken på laget, men tyvär det hör också till fotbollen. En förlust kan vem som helst ta, men att det går verkligen inte och acceptera en överkörning med 4-0.

Det är dags för ledningen och planera inför nästa säsong. En mittback måste in även om han skulle kosta en miljard kr för jag är så jävla trött på att ha mittfältare som mittbackar. Det är dags för lite förändringar..