FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Alexis Sanchezs vara eller icke vara i klubben

MarsPosted by Diar Shekha Sun, March 17, 2013 22:11:37

Barcelona var i behov av en anfallare efter dubbeln under 2011 och man var tvungen och förstärka truppen för kommande utmaningar. Sanchez hade redan presenterat sig i både VM och i serie a efter att ha lett Udinese till två CL-platser tillsammans med Antonio Di Natale. Det var ingen slump att halva Europa jagade Sanchez och tillslut kunde "Barca" plocka hem honom till Katalonien för ca 35 miljoner pund. Det var ingen tvekan om att det här var en bra spelare och en spelare för framtiden som kunde bli en av världens bästa spelare.

Efter bara tre träningar så starade han i världens största match vid namn El Clasico och han gjorde det jäkligt bra för att vara ny. Han tog för sig verkligen, han vågade utmana, han gjorde mål ofta, hjälpte till mycket i försvaret och slet som som ett djur. Det tog inte lång tid tills han blev en favorit hos Pep Guardiola och han var en lojal spelare, vilket man kommer långt med i "Barca". Sanchez hade aldrig varit en stor målskytt tidigare karriären men i Barcelona så gjorde han 15 mål i debuten och det är jättebra för en "nykomling". Första säsongen är ju alltid den värsta, fråga bara Thierry Henry..

Nu har det gått två snart två säsonger och jag börjar bli mer tveksam när det gäller Sanchez. Han har varit under all kritik den här säsongen, missar i princip 2-3 frilägen per match, det händer ofta att han gör en Torres dvs missa öppetmål, han utmanar inte ens längre utan är mera som en staty på planen och det värsta av allt är att han har börjat filma ganska mycket och vilket är ganska irriterande. Förra året var han bra i spelet men iår är det bara sidledspassningar som gäller och jag vet inte varför med tanke på att han gjorde det jävligt bra förra året. Andra säsongen brukar alltid vara lättare än det första, men det är precis raka motsatsen för Sanchez. Det håller inte riktigt i en klubb som Barcelona som tävlar om alla titlar säsong efter säsong. Det händer ibland att han blixtrar till då och då, men det är ju mest mot botten och mittenlagen i La liga och man ska absolut inte dra stora växlar av det för att det kan även en som Tello klara av. Det här är en spelare som kostade trots allt 35 miljoner euro och man har med all rätt att kräva mer av honom. Det är ganska mycket pengar och självklart blir kraven höga då. Och han är heller ingen Joker a la Henrik Larsson som kan komma in och förändra en matchbild när det går åt skogen, absolut inte! Tito Vilanova satsade på honom under hela hösten men han har gett upp och det inte konstigt direkt med tanke på hans usla säsong. Det är bara kolla när inte Messi nätar, antingen blir det förlust eller så blir det kryss. Nej Sanchez det här håller inte, du borde vara beredd på att det finns alltid de som kan göra det bättre, sen om det är en spelare utifrån eller en från La Masia är en annan femma.

Pedro har inte heller varit så bra iår men han kostade inte 35 miljoner Euro, han missar inte lika mycket som Sanchez och han är mycket bättre i spelet, därför är kraven på honom betydligt mindre. Neymar är på väg in och Gerard Deulofeu (La Masias största talang just nu!) gör stor succe i segundan så det ser inte så ljust ut för Sanchez. Men till hans försvar så är han endå bara 24 år och jag tycker att han borde få en säsong till på sig, tar han chansen, fine annars är det bara skeppa iväg honom. Hans Barca-karriär har inte varit lyckat så här långt i alla fall. Tredje gången gillt kanske?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.