FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Behöver Barcelona verkligen Neymar?

MarsPosted by Diar Shekha Thu, March 21, 2013 17:56:33

Neymars karriär i Santos börjar nå sitt slut och hans landslagskamrater(Lucas & Oscar) har redan tagit steget ut till Europa. Han är den absolut bästa spelaren i den brasilianska ligan och den är helt enkelt för lätt för honom. Hela Europa är ute efter hans signatur och han har bara ett år kvar på kontraktet. Barcelona verkar ligga i förarsätet just nu, det går rykten om att man har redan betalat 10 miljoner euro i förväg för att "paxa" honom. Villa eller Sanchez lär lämna klubben med all sannolikhet och en ersättare måste in, och med tanke på Sandro Rosells historia så pekar allt på just Neymar.

Men vad är det som talar för en värvning egentligen? Låt oss gå in på det nu.

- Det var Sandro Rosell som övertalade Ronaldinho att skriva på för Barcelona.

- Rosell har jobbat mycket i Brasilien. Han har alltid gillat brassar och han har även jobbat hos Nike, Neymar har nike & och Barcelona likaså.

- Neymar är bästis med Dani Alves.

- Både Pele och Roberto Carlos har uttryckt sina åsikter om Neymar & båda har rekommenderat just Barcelona.

Så här sa Neymar för några dagar sen; Jag drömmer om att spela i Spanien. Vem vill inte spela tillsammans med Xavi, Iniesta och Messi?

Fördelar med Neymar:

- Barcelona behöver en spelare som kan avlasta Messi när han har en svacka, en skada eller när han behöver vila. För just nu så är Messi ungefär 70 % av Barcelona, så fort han inte gör en bra match så blir det poängtapp direkt. Laget är mer beroende av Messi än vad Messi är beroende av laget. Neymar skulle kunna underlätta Messis jobb och han skulle vara ett bra val. Han är teknisk, utmanar hela tiden, har bra avslut och är ruskigt snabb. Barcelona skulle få ytterligare en en dimension i laget med Neymar.

- Han är en trollkarl och älskar sambafotboll, det finns inte många lag i Europa som spelar hans typ av fotboll. Och publiken på Camp Nou älskar underhållning. Så, varför inte spela sambafotboll med Messi och grabbarna på Camp Nou?

- Han är bara 21 år och har framtiden för sig. Det går inte att tveka på hans talang och han har det mesta vilket är väldigt ovanligt för att vara endast 21 år. Han har all potential i världen för att bli en världsstjärna.

- Han har bara ett år kvar på kontraktet! Han har redan tackat nej till ett nytt kontrakt av Santos och de vill verkligen bli av med honom annars lär han gå på free transer 2014.

- Ekonomiskt sätt så skulle även Barca tjäna på att ha honom i laget med tanke på tröjförsäljningar och att han kan locka nya tursiter till Camp Nou.

Nackdelar med Neymar:

- Han har varit nummer ett i Santos ganska länge nu, han kommer till ett lag där det redan finns spelare som är före i rangordningen (Messi, Xavi & Iniesta tex) och kan han acceptera det? I Barcelona kommer han bli en i mängden och han kommer aldrig bli nummer ett så länge Messi spelar. Om Neymar anpassar sig efter Messi och Barcelona så blir det perfekt annars blir det problem. Men det som Neymar har som inte Zlatan hade är att Neymar kan även spela på kanten och har redan bevisat det i både Santos & Brasilien.

- Neymar är brasse! De har en tendens att bli mätta rätt fortf och när de ser lite sedelbuntar så går karriären åt ett annan håll. Jag har märkt det på sånna som Ronaldinho, Adriano och Willian tex. klarar han av att nobba nattklubbarna? Kan han hålla kvar fötterna på jorderna när han är på topp? För i Barcelona får man inte många chanser så det gäller att vara med från början, fråga bara Hleb tex som inte ens klarade av att komma i tid till träningarna tex.

Slutsats:

Jag gillar Neymar ganska mycket och han är en fantastisk spelare, om det är någon Barcelona ska värva så är det absolut han. Jag har absolut inga tvivel på honom som fotbollspelare, han är redan unik för att vara så där "ung" och framtiden ser ljust ut. Många är skeptiska till honom på grund av att han aldrig spelat i Europa och han känns inte alls så säkert som många tror, jag kan förstå de men å andra sidan så måste han ju börja någon gång? Det finns inga garantier på att han kommer lyckas men det är en framtidsinvestering det handlar om. Rosell älskar Neymar och han kommer få sina chanser oavsett vad. Det kan inte bli en ny Zlatan-affär, det finns bara inte och de har nog säkert lärt sig en läxa av Zlatan-affären även om det var Joan Laporta som värvade honom då. Om Barcelona kan få Neymar för ett bra pris så är det jättebra men ska Santos ha fantasisummor så tycker jag att Barcelona ska rikta blickarna åt andra håll. Det finns ingen anledning till att betala mycket för en spelare som bara har ett år kvar på kontraktet.

Lagkamrater nästa år?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Puyol Mon, April 01, 2013 00:17:13

Grym blogg! vad tror du om matchen mot paris?

Posted by Dan Tue, March 26, 2013 19:15:35

Du är så duktig! Du borde jobba på Aftonbladet! Helt sjukt!