FC Barcelona-blogg

FC Barcelona-blogg

www.fotbollstugg.se

Lever och andas FC Barcelona. Kommer att skriva matchanalyser och allt som rör sig kring laget i mitt hjärta!

Tankar efter PSG

AprilPosted by Diar Shekha Thu, April 04, 2013 14:26:40

Hade jag fått 2-2 innan matchen hade jag tackat ja på en gång, Barca borde ha agerat lite bättre vid sista målet men sån är fotbollen och det får man räkna med. Barcelona gör endå en bra match mot ett stjärnspäckat PSG och man tar med sig hem två bortamål vilket är väldigt viktigt. 0-0 räcker för avancemang. Det var stor skillnad jämfört med Milan matchen på San Siro och så länge Messi var på plan så kunde man hota rejält. Barcelona ställde upp med Alexis, Villa & Messi i anfallet istället för att lägga in en som Fabregas och det var ett mycket bra val. Villa & Sanchez var ganska rörliga och skapade några chanser på egenhand, och Messi fick sina ytor. Jag tycker endå att försvaret var bra om man ser till helheten och jag trodde att de skulle få det tufft med tanke på att PSG har flera spelartyper som inte passar Barcelona riktigt. De har både snabba yttrar och livsfarliga spelare i luften tex, jämför det med "Barcas" medellängd som är på 1.70. Vad sägs som Silva, Pastore, Alex, Matiudi & Zlatan i luften tex? Första målet är tyvär inte så mycket och göra åt då linjemannen gör en tavla och det verkar som att "Barca" halvsover vid andra målet. Det är endå stor skillnad mellan två bortamål jämfört noll bortamål, nu behövs det ingen 3-0 seger laget och det ser ljust ut jämfört med vad det var efter San Siro.

Nu till det tråkiga. Tyvär så åkte laget på två skador och det var inte på vilka som helst utan på Mascherano (som gjode en mycket bra match!) och på Messi. Mascherano kommer bli borta i ungefär sex veckor och Messi är borta i max tio dagar, så han har fortfarande chans att komma tillbaka till returen. Matiudi missar returen då han är avstängd men Barcelona får tillbaka både Adriano & Pedro.

Dani Alves hade det lite tufft på hösten i och med att han hade mkt skador och han var inte i form riktigt. Nu på våren så har vi sett en ny Alves och han har gjort flera fantastiska insatser de senaste veckorna. Mot PSG var han fantastisk, både offensivt & deffensivt och var Barcelonas absolut bästa spelare, blev även vald till matchens lirare av UEFA. Thiago Silva var bäst i PSG!

Barcelona har knappt en backlinje till returen och just nu finns det knappt några mittbackar kvar.. Puyol är borta säsongen ut, Mascherano är också skadad och Bartra har inte fått så mycket speltid iår så han kommer absolut inte att starta mot PSG. Adriano är tillbaka snart och jag tycker att han borde hoppa in i mittlåset direkt för att det finns inte så många val just nu. Song må ha spelat mittback några matcher, men det skulle vara jobbigt och se honom mot Zlatan & Lavezzi tex. Och det vore idiotiskt att flytta ner Busquets för att han ska lira på mitten där han är som bäst helt enkelt. Så en backlinje med dessa fyra vore inte fel: Alves-Pique-Adriano-Alba. Om inte det här är en väckarklocka för ledningen så vet jag faktist inte vad som krävs egentligen för att de ska köpa en mittback..

Det går väldigt bra för La liga just nu och alla tre har ett bra utgångsläge inför returen. Det krävdes bara 9 minuter av Real Madrid för att spräcka nollan och sen rann det bara iväg. Det krävs ett mirakel av Galatasary om de ska vända 3-0 på hemmaplan, men det ska inte gå! Malaga fick med sig 0-0 på hemmaplan mot Dortmund och det känns lite lurigt inför returen. Dortmund har hemmaplan nästa vecka, de har gula väggen med sig men de har inte bortamål och om Malaga får in en boll så kan det intressant.

Pedro har fått en son vid namn Bryan, Grattis! La Masia next?

Vad hade hänt egentligen om Cristiano Ronaldo eller Leo Messi fått det här målet?..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.